“Een persoonlijke benadering van zowel
kinderen als ouders
staat bij ons voorop!”

Enkele adviezen voor de ouders

Het is raadzaam voor de ouders van baby's dat ze een extra voeding voor hun baby meegeven. (voor het geval de fles een keer omvalt of dat uw baby veel spuugt) Het is ook mogelijk een eigen pak met voeding bij ons neer te zetten zodat wij de voedingen zelf kunnen klaarmaken. In dat geval is er altijd voldoende voeding aanwezig. De flessen die u meegeeft graag van naam en dop voorzien. Verder vragen wij u een extra speen te kopen (indien uw kind een speen wil) voor gebruik op het kinderdagverblijf, uiteraard weer voorzien van naam.

Kinderen krijgen bij ons alleen een speen indien een kind verdrietig is, of in bed. Op andere momenten ligt de speen in het mandje van het kind. Wij raden ouders aan een doosje/ houdertje mee te geven om de speen in te bewaren, dit in verband met hygiëne.

Als de kinderen gebracht worden, gaan we ervan uit dat de kinderen thuis verschoond en gewassen zijn. De verantwoordelijkheid aan het einde van de dag ligt bij de groepsleiding.

De extra luiers voor uw baby/ peuter brengt u zelf mee. Wij vragen u steeds dezelfde tas mee te brengen.

Er dienen minimaal 5 luiers per dag meegenomen te worden. De luiers kunnen in het mandje van uw kind worden gelegd. De tas dient aan de kapstok te worden gehangen.

Ieder kind mag bij ons zijn verjaardag vieren. Wij maken hier een feestelijke gebeurtenis van. Wij vragen u om te proberen de traktatie verantwoord/gezond te houden. Wij denken aan een stukje kaas en/ of worst, doosje rozijntjes, fruit of een plakje cake dat versierd kan worden.

Wij verzoeken u uw kind zoveel mogelijk gemakkelijke kleding aan te trekken, het kind wordt op die manier niet belemmerd in het spel. En wij vragen u uw kind geen kleding aan te trekken waar een lang koord aan is verbonden.

Geef uw kind geen speelgoed mee, een knuffel mag uiteraard wel maar ander speelgoed raakt vaak zoek tussen ons eigen speelgoed. Daar komt nog bij dat de kinderen vaak niet willen samenspelen met hun eigen speelgoed, iets wat wij hen juist proberen te leren. Het leren samenspelen lukt beter met ons eigen speelgoed.

Wij willen u verder vragen om de jas, de tas en de schoenen van uw kind te merken!! Zo weet iedereen wat van wie is ook als uw kind door iemand anders wordt opgehaald. Er gaat dan hopelijk niemand met verkeerde spullen naar huis. Mutsen, sjaals e.d. graag in de tas opbergen en de schoenen onder de kapstok bij de jas en de tas.

Geef uw kind in zijn/ haar tas altijd een extra verschoning mee.

Op last van de brandweer is het niet toegestaan een buggy of maxi-cosi in de gang achter te laten. Het is wel mogelijk om eventueel de buggy of maxi-cosi (met een plastic hoes erover) in ons fietsenhok te plaatsen.

Contactgegevens

Kinderdagverblijf Alexandra

Zusterstraat 11
4201 EK, Gorinchem

Postadres

Zusterstraat 11
4201 EK, Gorinchem

T: 0183 - 689 502

E:info@kindcentrumalexandra.nl

LRK-nummer: 569618149