“Een persoonlijke benadering van zowel
kinderen als ouders
staat bij ons voorop!”

Peuter-Bejaardenproject

Op donderdagochtend gaan er 4 peuters van ons kinderdagverblijf met 1 groepsleidster op bezoek in Huize Steyndeld. Ze bezoeken een kleine groep licht dementerende bejaarden. Gezamenlijk drinken ze wat lekkers met een koekje, maken een praatje en doen een gezellige activiteit. Het is bijzonder om te zien hoe de bejaarde mensen en de kinderen op elkaar reageren! De peuters zien de bejaarde als “opa en oma” waarvan ze even alle aandacht krijgen en de peuters doorbreken het isolement waarin veel ouderen verkeren.
Iedere week staat er een andere activiteit op het programma die varieert van samen bouwen met duplo, poppen in bad doen, spelletjes doen en liedjes zingen. Eén keer per jaar komen de bejaarden op bezoek bij ons kinderdagverblijf, waarbij ook altijd een activiteit gedaan wordt waarvan zowel de peuters als de bejaarden genieten.
Als afsluiting voor de zomervakantie mogen de kinderen tussen de middag komen eten in Huize Steyndeld en staat er altijd iets lekkers op het menu. Na de zomervakantie starten dan weer de wekelijkse bezoekjes.

Alexandra Peuter en Bejaarden Middag

Alexandra Peuter en Bejaarden

Contactgegevens

Kinderdagverblijf Alexandra

Zusterstraat 11
4201 EK, Gorinchem

Postadres

Zusterstraat 11
4201 EK, Gorinchem

T: 0183 - 689 502

E:info@kindcentrumalexandra.nl

LRK-nummer: 569618149